top of page

BEHANDELINGEN

Pedicure behandeling

De pedicure behandeling bestaat uit het volgende:

  • afnemen anamnese

  • knippen en mechanisch afwerken van de nagels

  • reinigen nagels en nagelomgeving

  • verwijderen overtollig eelt

       zo nodig aanvullend:

  • verwijderen likdoorn

  • behandelen kloven

  • behandelen schimmelnagels

  • behandelen ingroeiende nagel en drukvrij leggen

  • Afsluitend een verzorgende voetencrème

 

Behandeltijd: 1e afspraak maximaal 60 minuten, volgende afspraken maximaal 45 minuten. De maximum tijd van de pedicure behandeling is in de meeste gevallen voldoende. Mocht dit niet voldoende zijn maken we een vervolgafspraak of indien mogelijk wordt de behandeling verlengd tegen een meerprijs. 

Ortheses

Een orthese is een silicone teenstukje.

Wanneer er pijn of ongemak is bij de tenen b.v. bij een likdoorn, tussen de tenen of een hamerteen. Maar ook bij drukpunten op de teen of een hallux valgus kan een orthese uitkomst bieden. Het neemt de druk weg en laat u weer lopen zonder pijn 

Nagelregulatie en reparatietechniek 
 

Op de nagels van uw voeten kan een gel worden toegepast. Voor reparatie of verfraaiing. Ook bij ingescheurde nagels en bij nagels die van de teen zijn verwijderd kan deze techniek worden toegepast.

Nagelregulatie

 

Een ingroeiende nagel kan veel pijn en ongemak veroorzaken. Met behulp van een nagelbeugel kan de druk van de nagel in de  nagelwal verlicht worden en

Screening risicovoet

Tijdens het gerichte voetonderzoek wordt geprobeerd het risico op een ulcus in te schatten. Resultaten worden vertaald in een indeling op risico; de Simm’s classificatie. Wanneer uw voetproblemen in kaart zijn gebracht wordt uw zorgprofiel gemaakt en een behandelplan opgesteld.
De Simm's classificatie en zorgprofiel wordt door een podotherapeut bepaald en deze doet ook vaak de jaarlijkse screening.

 

Vilttechniek

Vilttechniek is bedoeld om een pijnlijke plek op de voet, veroorzaakt door bv. een hielkloof, hallux valgus, drukplek onder de voorvoet tijdelijk te ontlasten. Het vilt mag maximaal 14 dagen blijven zitten en mag gedurende deze periode niet nat worden. Is dus echt bedoeld als tijdelijke oplossing . Bij een blijvend probleem moet er gekeken worden naar een blijvende oplossing.

Diabetische voet

Heeft u Diabetes Mellitus, dan vragen uw voeten om extra aandacht! Veel mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op een wond(je) op de voet, een zgn. diabetische voet.

Hoe ontstaat een diabetische voet?

Een diabetische voet ontstaat doordat hoge bloedsuikers de bloedvaten en zenuwen kunnen beschadigen. Schade aan de zenuwen wordt neuropathie genoemd. Dit leidt tot minder gevoel in de voeten, waardoor pijnprikkels niet meer gevoeld worden en wondjes onopgemerkt kunnen blijven. Door schade aan de bloedvaten is de doorbloeding verminderd. Het risico op het krijgen van een slecht genezende wond is verhoogd. De complicaties kunnen verstrekkende gevolgen hebben.

 

Als u op zoek bent naar een betrouwbare pedicure aan huis dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik bied mijn diensten sinds 1995 aan in Purmerend en omgeving. Lida's Happy Feet staat voor Comfort & Gemak. Binnen een straal van 5 km van Purmerend kom ik zonder extra kosten hiervoor te berekenen met veel plezier bij u thuis. Dat leest u goed; voor een (medische) pedicure hoeft u uw huis niet langer uit! Neem contact met me op en we bespreken samen welke behandeling het beste bij u past en plannen een afspraak in.

Reumatische voet
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan twee honderd verschillende aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat die niet worden veroorzaakt door een ongeval of blessure.
Voetproblemen komen veel voor bij reumapatiënten.
De voeten van reumapatiënten zijn erg gevoelig door:
- Gewricht en slijmbeursontstekingen.
- Slijtage in de gewrichten en standsveranderingen.
Vaak treedt er aan de reuma voet ongewenst eelt en                  likdoornvorming op.
Ook krijgt men te maken met afwijkingen aan de nagel zoals:
- Verkleuring, verdikking of extreem dunne nagels.
- Brokkelige nagels
- eeltvorming onder de nagels.
Bezoek regelmatig een professionele pedicure met een aantekening reumatische voet voor een goede behandeling en advies. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar word deze behandeling vergoed.

Overige risicovoet

Onder de overige risicovoet verstaan we de voetzorg voor o.a. de oudere cliënten. Door de afname van celdeling hebben zij vaak een dunne, kwetsbare huid met een slechtere doorbloeding . Hierdoor neemt de kans op infecties toe. Ook gaan de functies van diverse weefsels, zoals banden, pezen en spieren achteruit. Hierdoor ontstaan voetproblemen. Veel voetproblemen bij ouderen ontstaan door het langer en breder worden van de voeten. Omdat de schoenen niet altijd worden aangepast, loopt men vaak met te kleine of verkeerde schoenen. Dit geeft drukplekken en men gaat moeilijker lopen. Goed schoenadvies is een onderdeel van de screening.

Oncologische voetzorg valt ook onder de overige risicovoet.  De behandelingen hiervoor geven vaak problemen aan de voeten of reeds bestaande problemen als mycose/schimmel kunnen verergeren. Goede voetzorg is dan extra belangrijk.

Vergoeding voetzorg

Voor alle diabetespatiënten geldt dat ze vanuit de basisverzekering recht hebben op een jaarlijks voetonderzoek. Deze moet eerst door de podotherapeut zijn uitgevoerd. 

De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of voetzorg vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering kan worden vergoed.

Lidnummer 318787

Kwaliteits Registratie Nummer: 17134

ProCERT logo voor gebruik door derden (hoge resolutie).jpg

Volg Lida's Happy Feet op Social Media

bottom of page